Welkom bij het Raja Yoga centrum, leuk dat je hier bent! Graag stel ik mij voor; mijn naam is Anna de Waard (1987), ik was altijd een ‘waarom’ meisje. Ik was altijd op zoek naar de verbinding van alles om ons heen en op zoek naar mijn Zelf. Met 23 jaar was ik afgestudeerd als agoog (social worker), maar mijn fundament miste nog.

Tot ik op mijn 25ste aan de Raja Yoga opleiding begon, bij het Raja Yoga Instituut in Ilpendam. Een opleiding op basis van realisaties in plaats van diploma’s. Wat een bevrijding! Oké, aan het begin werd mijn hele leven keer op keer door elkaar gehusseld door de yoga sutra’s en de eerste stappen van yoga. Wat langzaam veranderde in meer rust, harmonie, energie, verdieping, verbinding en mijn unieke Zelf zijn.

Onderweg ben ik nog steeds, waarin ik door mijn leraar Śri Yogācārya Ajīta Mahārāja word opgeleid tot Meester(2021 tot heden). Sinds 2017 geef ik les met de bevoegdheid van Ajita om het basisjaar van Raja Yoga te geven. Sinds juni 2019 heeft De Internationale Yoga Federatie de erkenning ‘Yoga Docent’ toegekend.

Wil jij ook beginnen?
En ben jij klaar voor jouw reis, waarin je werkt aan de weg van Zelfrealisatie?

Wat hebben we daarvoor nodig?
Vertrouwen en een goede wil. Je kunt het beoefenen vanuit je eigen mogelijkheden in jouw tempo. Ik zal je proberen te inspireren in een ongedwongen sfeer met persoonlijke aandacht. Waarin je uiteindelijk je zelf gaat inspireren en komt tot zelfontwikkeling en uiteindelijk tot natuurlijk leiderschap. Bekijk het aanbod of vraag een kennismakingsgesprek aan om te kijken wat het beste bij jou past.

 

De klant aan het woord


Luigi

Les krijgen van Anna is werkelijk top: ze heeft 100% aandacht voor haar cursisten en wil dat ze zoveel mogelijk uit de les halen zonder zichzelf geweld aan te doen.

Anna let voortdurend op de manier waarop je de yogahoudingen uitvoert en geeft waar nodig tips of – na toestemming – fysieke ondersteuning. Hierdoor leer je de houdingen meteen goed uit te voeren en maken spierpijn en blessures geen kans.

Anna kan ook goed vertellen over de filosofie achter Raja Yoga en daarbij de link maken naar situaties uit het dagelijks leven. Dit leidt vaak tot interessante gesprekken en maakt iedere les weer verrijkend.

Tessa

Having attended Anna’s Raja classes, I can say she combines theory and practice in a very delightful and personal way. She’s patient, calm and encourages her students continuously in their own development.

Leander

Anna heeft een hele fijne manier van lesgeven. Tijdens haar lessen van Raja Yoga in de zomercursus van 2018 leerde ze ons de allereerste basis principes van yoga en een voor mij nieuwe manier van bewegen. Deze cursus bevatte niet alleen bewegingsoefeningen maar ook hele fijne theorie die je in je dagelijks leven goed kan toepassen. Haar rustige houding en geduldig karakter gemixt met de lesstof en persoonlijke verhalen nodigen uit tot zelf-ontwikkeling op het matje, zowel mentaal als fysiek. Anna neemt echt de tijd voor iedereen om te landen, om te ontwikkelen en om te laten zijn wat er op dat moment is.

Kortom; de lessen waren voor mij zeer waardevol en ik gun dit stukje zelf-ontdekking iedereen!

Susanna

Anna is a fantastic Raja Yoga teacher, she keeps a close eye on everyone in class. With her excellent knowledge of Raja Yoga theory and practice she’s able to translate in a simple effective way how to carry out a pose. The brilliance of Anna is that she not only informs you on the how but also the why and even the when!

Searching for an authentic teacher and lessons? Here you go, give it a try and sign up for a class with Anna.

Gerard

Anna heeft mij geïntroduceerd en onderwezen in één van de oudste authentieke vormen van yoga: Raja Yoga.

Ze is gedreven, gepassioneerd door de leer en is een erg positieve, prettige en kundige lerares. De sfeer in de lessen is gemoedelijk. Door Anna kun je snel groeien in de loop van de tijd: haar open advies en heldere blik op waar je in kunt verbeteren, zijn daarbij denk ik echte kwaliteiten van haar en zijn onmisbaar als je serieus probeert te groeien in yoga en de houdingen.
Daarbij is ze uiterst competent in het onderwijzen van Raja Yoga, mocht je open staan voor de diepere kennis en theorie achter yoga.

Beleving zomercursus Juliet

Wat mij het meest bij is gebleven, is niet iets dat je als eerste zou verwachten bij een yogacursus: het bestaan van Het Achtvoudige Pad van Yoga. Na een fysiek uur met asana’s doceerde Anna de 5 yama’s en sloeg zo voor mij een brug van yoga op de mat naar het dagelijks leven. Ik was al bekend met het feit dat hoe je beweegt op de mat vaak staat voor hoe je je door het leven beweegt, maar om hardop de achtergrond van yoga te horen was een bevrijding.

Daarnaast merkte hoe veel sneller (in vergelijking tot mijn normale dagelijkse yogabeoefening) ik fysiek sterker werd zonder over mijn grenzen te gaan. Dit door een select aantal houdingen in een bepaalde volgorde voor langere tijd aan te nemen en daarbij zelf de verantwoordelijkheid te hebben voor de duur hiervan.

De oefeningen en theorie samen hebben mij verder gebracht op het pad van zelfontwikkeling. Hier ben ik Anna dankbaar voor.

Of bekijk de diverse mogelijkheden:

  •  Yogaprogramma ‘je unieke Zelf zijn’ | 6 maanden | particulieren
  • Online aanbod | ondernemers & particulieren